Počet zobrazení stránky

sobota 5. února 2011

Ubytování v Murcii

Mně se problémy s ubytováním v Murcii týkají jen okrajově, ale je to hlavní téma těchto dvou dnů a navíc taková historka, že musí být zaznamenaná :-)
Takže akce začla když Terka sháněla na internetu byt k pronájmu. Našla super byt, majitel sympatickej, zodpovědnej a spolehlivej...Takže se poslala se záloha. Ale současní nájemníci se rozhodli, že si pobyt prodlouží, takže nic :-) Naštěstí se majitel ukázal jako opravdový formát a peníze poslal zpět.
Našel se další byl. Domluva trochu složitější, ale vybavení a pokoje luxusní...Vše ujednáno, znaly jsme adresu,holky poslaly část zálohy (po předchozích zkušenostech :-), pouze 190 eur a ne 380. Všechno super. Ve středu Terka ještě posílala upřesňující email se svým telefonním číslem a časem příjezdu (pátek odpoledne či večer....). Další upřesňující email jsme odeslaly i z Alicante, kde jsme slečnu Maríu žádaly, aby se nám ozvala hned po přečtení emailu...
Po náročné a dlouhé cestě jsme dorazily do Murcie a těšily se na sprchu a postel. Místo toho ale nastaly problémy. Nejprve jsme nemohli najít ulici, ve které měl daný dům stát. Už název se nám zdál podivný (Calle Escritor Fernando Delgado), ale Google i GPS ulici našli, takže pohodička. Odbočku k ní, jsme ale nemohly najít my ani s navigací...Ptali jsme se na ulici, v obchodech a nic. Lidi neznali ulici vedle které měli bydlet. Divné. Nakonec jsme se zorientovali a ulici, která byla dlouhá asi 20 m, našly. Supeeer, myslely jsme si. Dům číslo 1, u dveří 20 zvonků, žádný se jménem...Telefon jsme na Maríu neměly. Co teď čekat přede dveřmi nebo zvonit na sousedy a ptát se po ní? Jen pasivně čekat se mi vážně nechtělo, tak jsem začla zvonit...Nějací sousedé nás pustili dovnitř a my se začali ptát...nutno podotknout, všichni byli milí, vstřícní a ochotní pomoci, ne jako v Čechách...Bohužel jsem ale po pár marných pokusech zjistily, že tudy cesta opravdu nevede.
Další nadějí bylo připojit se na internet a z inzerátu na webu si zjistit její číslo. Wifi z radnice ale pouštěla jen na své stránky, tak jsme opět sedly do auta a jely do Mc Donalds.
Tam se rozjela obří pátrací akce aneb zjisti cokoliv o María Sánchez Fuente.Inzerát už byl z webu odstraněn, takže jediným vodítkem na získání informací bylo jméno, email a historie navštívených stránek Terčina PC. Síma našla její profil na FB. Všechny informace ale měla skryté, takže jsme znaly nově jen její podobu. Podle emailu jsme našly inzerát týkající se nějakých počítačových programů či co, uveřejněných pod tímto mejlem. Rozkliknutím profilu tohoto uživatele, jsme zjistily, že se jedná o MUŽE!
Série konspiračních teorií se pod vlivem vzrůstající únavy a nervového vypětí začala vytvářet :-D
Fotka na FB najednou začala Simče připadat povědomá.... !To je určitě nějaká herečka!" Terce zase divná, že prý by si nikdo takovou fotku na fb nedal....Falešná identita byla na světě :-D
Našly jsme si hostel a začaly shánět i byty.  Na jeden se holky byly podívat (já mezitím hlídala auto, zaparkované v zóně, kde parkují pouze residenti) a byl to příšerný humus (jak řekla Terka) nebo lehce nadprůměr (jak řekla Síma :-) Nemůžu to posoudit, byt jsem neviděla :-)  Další rozvíjení našich konspiračních teorií mohlo pokračovat podpořené kontakty a radami z Čech....:-) Začaly jsme rozebírat její emaily a dělat ze slečny (či chlapa?) podvodníka a psychopata. Všechno co jsme vymyslely si už ani nepamatuju, každopádně už jsme byly lekce paranoidní :-D
Majitel hostelu vlastní také několik bytů po Murcii. Druhý den se tedy holky byly podívat na tyhle byty a přijely celkem natěšené. Odpoledne jsme prochodily po Murcii a a situace se uklidnila. Terka sice chodila a stále koukala po bytech s teráskou a mezitím jsme to prokládaly skládáním výhružného mejlu dané OSOBĚ :-) poté mělo být na řadě kontaktování ambasády, následně policie (má naše prachy a nebude podvádět další lidi ! :-)
Cestou zpátky přišla sms...doslovné znění : "Hola akabo d ver el mail. soy maria. dnd stais?" Takže všechno řešení začalo nanovo...nakonec jsme slečně (už jsme jí opět navrátily i našich myslích ženské pohlaví :-D) napsaly sms, ona zavolala a my tam přišly. Zvonek nefungoval...:-) ale už jsme měli telefon :-)
Byt byl obrovskej a nádhernej...což situaci opět zkonmlikovalo...kterej z nich? Slečna ovšem nenechala ni náhodě a vrazila nám do ruky klíče...a nabídla nám,ať se k nim připojíme na dnešní pařbu. To už ale asi dneska nezvládnem (vzhledem k tomu, že se ve Španělsku se začíná pařit ve 3 v noci. :-)

Srnutí:
Dva dny jsme řešily bydlení, abysme nakonec skončily v původním bytě :-D
Fotky z procházky jsou tady: http://gabrliiik.rajce.idnes.cz/

8 komentářů:

  1. A fotky z bytu? A fotky slečnochlapa? A překlad té sms od ní? :))

    OdpovědětVymazat
  2. no právě :-) je to jiná nátura...ona si jen řekla...to je divné, že se neozvaly :-) a to je celý, dál to neřeší :-)
    úplně jsem zapomněla napsat, že to vlastně celé byla chyba v komunikaci :-) ona si celou dobu myslela, že máme její telefonní číslo (což je logické, když ho uvedla do inzerátu) a email si nepřečetla, protože zrovna přechází od jednoho poskytovale internetu k druhému (takže zrovna jí zrovna doma internet nefunguje)....No hrůza :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Monouši, seš moc náročná :-) fotky z bytu budou zítra. Fotku slečno chlapa už znovu nemůžu najít, další záhada a prostor pro super teorii :-) a sms je psaná velmi zkratkovitě, ale znamená zhruba toto: "Ahoj, právě jsme přečetla ten email. Jsem Marie. Kde jste?" :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se líbí to, že byste případný podvod nenechaly plavat jako většina jiných a hnaly byste to přes ambasádu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Gábi, jste dobrý. Máte můj obdiv. Janča

    OdpovědětVymazat