Počet zobrazení stránky

středa 27. dubna 2011

Semana Santa

Semana Santa ( Velikonoce) se vážně povedla :-) Měla jsem tu na návštěvu holky z Čech a ani zima a déšť nás nemohly odradit od parádní dámské jízdy :-)
Granada- Avenida de la Constitución
Z Granady jsme stihly vidět centrum, projít se podél řeky Genil, navštívit Alhambru ve dne i v noci (noční prohlídka Generalife - zahrad), vidět představení Flamenca, ochutnat pár druhů tapas, zmrzku, palmeru a churros s čokoládou, zapařit v Camboriu, shlídnout i Granadu 10, vidět několik procesé včetně tichého, kterého byla nejpůsobivější. Celé centrum zhaslo, průvod šel je za světla svíček a luceren a za zvuku jednohu bubnu. Na konci průvodu bylo slyšet řetězy, kterými byly spoutané nohy kajícníků... No, zážitek. Stejně jako Alhambra, nádherné výhledy z Albaicínu a vidět Flamenco z první řady (poslední písničku dokonce z podia :-))
Díky holkám jsem se i já znovu kochala Granadou jako turista a moc si to užívala.

churros s čokoládou

Granada

Sevilla

Sevilla- Plaza de Espaňa- úchvatná...

roadtrip :-)

koníci v Jerézu

katedrála v Cádizu

Sierra de Ronda- nádherná krajina

Generalife

tapas

výhled z Alhambry na Albaicín

imágen- hlavní bod procesí


Flamenco
Autem sjme pak vyrazily do Sevilly (hlavní město Andalusie) kde bohužel po celou dobu provázel déšť, takže jsme neviděly žádné procesí, Jarézu (slavná andaluský plemenný hřebčín), Cádiz s nádhernou katedrálou a Rondu- typické bílé městečko nad skalní průrvou s neopakovatelnou atmosférou.
Zbytek se nedá popsat, ten se dal jedině prožít ;-)
Ronda

Žádné komentáře:

Okomentovat