Počet zobrazení stránky

úterý 5. července 2011

Téra v Granadě :-)

Ačkoliv je už Téra doma v Čechách a užívá si Prahee, já často vzpomínám na pohodičku, kterou jsme si spolu užívaly jeden víkend v Granadě :-)
Na začátku to ovšem nevypadalo na povedený víkend. Já jsem se zdržela v páteční zácpě a Terka čekala uprostřed rozkopané ulice v baru, kde jí k vínu dali mariscos! Jaksi chudák zapomněla, že my v Granadě jsme zvyklý na tapas :-D Pak jsme se šly kousek projít do centra, daly si už vegetariánskou tapu v Nido del Búho (vyhlášený podnik s největšími tapas v Granadě u Plaza de T oros:-)cestou potkaly pár žebráků, a pouličních prodejců, kteří jsou v Granadě hrozně otravní, neváhaj vlízt až do hospody ke stolu apod. Tak jsem poučovala Terku, ať si jich nevšímá, že je to jedinej zaručenej způsob, stejně jako například s cikánkama u katedrály, který nabízej snítku rozmarýnu jako „dárek“, ale pak vám okamžitě začnou číst z ruky a následně vyžadovat 5 eur! No, pokračovaly jsme dál do centra na kávičku. Načež přišel další potulný chlapec s kusem papíru. Na papíru mají žebráci většinou ve španělštině (ti fikanější ovšem i v angličtině) něco jako: „Nemám práci ani jídlo a starám se o 4 děti.“. Jenže chlapec nebyl jen obyčejnej žebrák, ale taky dobrej chmaták! Papírem přikryl Terčin mobil ležící na stole a aniž bychom si něčeho všimly, byl fuč! Naštěstí vzápětí přišla servírka a ptala se, jestli máme vše, že už tyhle praktiky zná. Teprve tehdy jsme si zmizelého mobilu všimly...Chlapec už by byl dávno i s telefonem v trapu, nebýt všímavého číšníka v baru na druhé straně ulice, který chytil zlodějíčka za flígr a mobil mu sebral. Neviděly jsme to, jen pak naše číšnice ztracený mobil přinesla...Zlatý číšníci, nemuseli udělat nic! No, naštěstí všechno dopadlo dobře (poučení pro příště!) a pohodový víkend mohl pokračovat, nebo spíš teprve začít :-) První večer jsme trávily v poklidu u našeho oblíbeného seriálu, další den vyrazily do ulic za krásami Granady- povinný Mirador San Nicolas s výhledem na Alhambru a vínečko ve skvělé atmosféře křivolakých uliček Albaicínu. Večer nepříliš vyvedená fiesta u spolužačky z kurzu a v neděli skvostné zahrady Generalife a část Alhambry. Nádhera- svačina pod růžemi, za růžemi, mezi růžemi, v chládku a s překrásným výhledem! Muy pohodička. Se svačinou jsme pokračovali i proslulém parku Carmen de los Martínes. V parku jsme měly štěstí, když se přímo před námi producíroval páv a my obdivovaly jeho pestrou chloubu Vypadal, že si to užívá :-) Večer jsme chtěly na Flamenco, který jsme ale bohužel prošvihly, protože jsme měly pořád dost času a najednou už nebyly lístky...:-( nevadí, stejně jsme už byly kantáre. V pondělí po probuzení jsem měla na stole nachystanou snídani, čajíček, ovoce...no bájo, to jsem předtím několik měsíců nezažila :-)
A navíc Terce vděčím za dvě věci- objevila jsem nové ovoce- nísperos a taky to, jak skvěle se dá využít balkon- snídaně, večeře...moc příjemné , jako celý víkend:-) Díky, Tery :-)

palačinka a čajíček ;-)

Téra turistka :-)




Alhambra

Generalife

pohled na Albaicín


Granada-dole vedro, nahoře sníh ;-)

domky Albaicínu


pokračování pikniku na břehu říčky:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat